Kategorier
Boligøkonomi Bolighandel Boligmarkedet Boligpolitikk Stian Oen Ungdom

Uvanlig allianse ga uklokt utspill

KrF og SVs ungdomspartier fant tidligere denne måneden sammen i det som må kunne kalles en nokså uvanlig allianse, for å få fjernet BSU-ordningen. Jeg mener det er et svært uklokt utspill.

Av Stian Oen

KrF og SVs ungdomspartier fant tidligere denne måneden sammen i det som må kunne kalles en nokså uvanlig allianse, for å få fjernet BSU-ordningen. Jeg mener det er et svært uklokt utspill.

Riktignok har BSU-ordningen sine klare svakheter. For det første må en ha penger å spare (eller foreldre som sparer for seg) for å kunne nyte godt av skattefordelen som gis. For det andre gis det anledning til å fortsette å spare i BSU også etter at førstegangskjøpet av bolig er unnagjort. Dette siste har NBBL ved flere anledninger gått inn for å fjerne.

Men selv om BSU-ordningen har sine svakheter, er det i mine øyne samtidig hevet over tvil at den faktisk hjelper ungdom inn på boligmarkedet. Flere unge får kjøpt egen bolig pga. BSU. Det er viktig.

BSU-ordningen alene er riktignok ikke tilstrekkelig: Det trengs også andre virkemidler, som utleieboliger, leie-til-eie, startlån og studentboliger. Men BSU hører absolutt med blant virkemidlene som må til for å hjelpe ungdom inn på boligmarkedet. Derfor er det uklokt å skrote den.

I ukens episode av Boligpodden snakker vi om BSU-ordningen. Hør episoden her.

Stian Oen er seniorrådgiver i NBBL, og jobber med interessepolitisk arbeid. Følg ham på Twitter @stianoen.

(Illustrasjon: Lise Monsen, NBBL)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s