Boligpolitikken skriker etter KrF

Av Stian Oen

Nye tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at over halvparten av alle enslige forsørgere med små barn leier bolig. Til sammenligning eier nesten 80 prosent av befolkningen sin egen bolig.

I mine øyne gjør dette boligpolitikk til et hyperaktuelt saksområde for KrF.

Ikke sånn å forstå at jeg mener KrF ikke er opptatt av boligpolitikk, for det er de. Men en av KrFs kjernesaker er nettopp situasjonen for småbarnsfamilier. «En god barndom varer hele livet», skriver partiet på sin hjemmeside. Det er utvilsomt riktig.

En leid bolig kan selvsagt være et tipp-topp sted å bo. Jeg er selv leietaker, og har ingenting å klage over. Men summerer vi opp tilgjengelig kunnskap om temaet, er det likevel ingen tvil om at det er mest gunstig å eie egen bolig, både hva gjelder privatøkonomi og boforhold.

Noe som i praksis betyr at vi bedrer enslige forsørgere med små barns privatøkonomi og bosituasjon dersom vi sørger for at flere i denne gruppen får mulighet til å eie egen bolig.

Boligpolitikken er med andre ord et saksområde som nærmest skriker etter KrFs engasjement. Den muligheten bør partiet nå gripe.

Stian Oen er seniorrådgiver i NBBL, og jobber med interessepolitisk arbeid. Følg ham på Twitter @stianoen. Stian er også en av vertene i NBBLs podcast Boligpodden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: